Modifiye Nedir? Modifiyeli Araba

araba resimleri - modifiyeli araba resimleri


Modifiye Nedir? Modifiyeli Araba
Gördüğünüz üzere sitemizde hep araba videoları modifiyeli araba resimleri koyuyoruz. Bir de dedikki modifiyenin anlamını koyalım
Her modifiye severin bugüne kadar modifiye hakkında okumuş olduğu bir kaç makale olmuştur, bizler modifiyeliarabalar.net ekibi olarak bu makalemizde sizlere kendi penceremizden modifiye nedir açıklamaya çalışacağız.

Modifiye genelde aracın motor,fren,şasi ve egsoz sistemlerinin güçlendirilerek aracın performansını artırmak olarak tanımlansada, günümüzde modifiye denince araç üzerinde yapılan her türlü değişiklik akla gelmektedir.Teknolojinin gelişmesiyle birlikte modiyede hızla gelişmekte ve her geçen gün farklı modifiye sistemleri keşfedilmektedir.

Modifiye işlemleri hard modifiye ve soft modifiye olarak 2 ye ayrılmakta bunlarda kendi aralarında guruplanmaktadır;





















Soft Modifiye : ( Temel değişiklikler ) Hava filtresi değişimi, Chip Tuning, Eksoz Modifiyesi, Dereceli egzantrik, Silindir Kapağı İşlenmesi, Nitrox Sistemi

Hard Modifiye : ( Temel değişiklikler üzerine yapılan işlemler ) Throttle Body, Süper ve Turbo Charger,

Tutkunları için vazgeçilmez bir sevda olan modifiye işlemleri yapılırken ve modifiyeli araçlar kullanılırken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Öncelikle modifiye işleminde kullanılacak parçalar özenle seçilmeli ve trafikte kullanımına izin verilen belgeli ürünlerden oluşmalıdır. Modifiye işlemi mutlaka profesyonel ve sertifikalı kişilere yaptırılmalı kişisel olarak kendi araçlarımızı modifiye işlemine kesinlikle girişilmemelidir. Modifiye parçaları pahalı ve zor bulunan ürünler olması nedeniyle mutlaka gerekli kalite belgesine sahip ürünler kullanmanız hem maddi açıdan hemde güvenlik açısından sizin faydanıza olacaktır. Modifiyeli araçlarınızı trafikte kullanırken trafik güvenliği açısından maximum özeni göstermeniz gerekmektedir untmayınızki trafiğe açık alanlar modifiyeli araçlarımızı test etme yerleri değildir. Modifiyeli araçlarımızla hız tutkusunu yaşamak istiyorsak ilgili kurumlarca düzenlenen ve gerekli güvenlik tedbirleri alınmış yasal yarışlara katılabilir yada özel yarış pistlerinde yollara meydan okuyabiliriz ama asla trafikte hız yapmaya kalkarak bu güzel hobymizi insanlar için bir tehdit haline getirmemeliyiz.

Artık modifiye öyle bir tutku haline geldiki bugün yüzlerce modifiye kulübü, derneği ve internet sitesi bulunmakta, modifiye severler bu platformlarda buluşmakta, modifiye bilgilerini paylaşmakta, araçlarını sergilemektedirler. Bizlerde ModifiyeliArabalar olarak bu platformdaki yerimizi almış bulunmaktayız. Modifiye ile ilgili her konuda sitemiz ve forum sayfamız aracılığı ile sizlerin hizmetinde olmaktan gurur duymaktayız.