Arabadaki Ses Sistemleri

araba resimleri - modifiyeli araba resimleri





















Tuning in vazgeçilmezi sound system ler in aslında kurulumu çok ta kolay değil. Gelişi güzel bağlanan 2 kolon ve mid tis takımı sizi hiç tatmin etmeyecek gözünüz hep başkalarının arabalarında olacak. Onun yerine düzgün bir şekilde kurulmuş ses sistemi ve net ses alımı ile çok daha başarılı desibel ve kalite elde edebilirsiniz. Bunun için öncelikle ses sistemlerinden bahsedelim.
Bass kolonu nedir? Arabalarda Bass Kolon Yerleşimi Nasıl Olmalıdır?




















Bass kolonun çalışma prensibi düşük frekans üreterek kalın sesler çıkarabilmesidir. Arkasındaki mıknatıs ve bobin sayesinde öndeki plastik bölgeyi ( kolon kalitesine göre bu madde değişkenlik gösterir ) titreterek havanın titremesini sağlar ve bass sesini oluşturur.

Bass kolonlar araçlarda özellikle bagaja yada arka camın altına takılırlar. Ancak günümüzdeki hırsızlardan dolayı bagajlar tercih edilmektedir. Bu tür kolonlardan kaliteli ses almak istiyorsanız birde amfi ye ihtiyacınız var demektir.


Tiss Kolonların Kullanımı ve Çalışma Prensibi;

Tiss kolonlar daha küçük frekansı yüksek olan mıknatıs önlerinde ince narin ama sağlam bir yapı bulundururlar. Bu alanda genellikle folyo tarzı madde kullanılır. Bu kolonlar çoğunlukla dinleyiciye yakın bölgelere yerleştirilmelidir.