Renault Clio 4 ipucu

araba resimleri - modifiyeli araba resimleri


Renault Clio 4

Clio 4'e dair küçük ipuçları yeni neslin çok daha sportif olacağını sezdiriyor.

Elektrikli Fluence ile sektörde öncü rolüne soyunan Renault, bu önemli yeniliğin yanında, küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Clio'yu da dördüncü nesliyle sonbahardaki Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtmaya hazırlanıyor. İlk ipucu fotoğrafında arka kapı kollarının C sütununa gizlendiği görülürken, kaslı omuz çizgisi de dikkate alındığında karşımıza hiç olmadığı kadar sportif ve güçlü görünen bir Clio çıkacağını tahmin etmek zor değil.Renault clio 4 geliyor yep yeni görünümüyle

Dodge Durango Tank Gibi

araba resimleri - modifiyeli araba resimleri


Dört Tekerlekli Tank: Dodge Durango

Yirmibeş aydır satışlarını devamlı arttıran ve bu yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yıla oranla yüzde 34’lik satış artışı sağlayan Chrysler Grubu, özellikle güçlü olduğu büyük araçlarda da çıtayı giderek yükseltiyor.

Fiat ile olan birleşmenin ve sinerjinin doğal sonuçlarından biri de, küçük araçlarda Fiat'ın, büyük araçlarda ise Chrysler'in uzmanlaşması idi. Son bir buçuk yılda piyasaya çıkan yeni ürünlere bakıldığında bu iş bölümünün başarılı sonuçlar verdiği görülüyor. "Battal boy" arazi araçlarının halen önemli olduğu Kuzey Amerika'da eğer yedi kişiyi taşımak ve üç tonu aşan ağırlığa sahip bir romörk çekmek gibi "ağır" sorumluluklarınız varsa, tercih listenizde ciddi ve bu işin altından kalkabilecek makinelere yer vermeniz gerek. Dodge Durango bu beklentileri karşılayan bir araç. Chrysler Canada'nın bir haftalık test sürüşü için sağladığı Durango, "full size" SUV'lar arasında, üçüncü kuşağıyla artık çok iddialı ve başarılı. Bir kuşak öncesinde bile Durango'yu bir statü sembolü olarak görmek pek akla gelmezdi.


Ancak şimdi durum farklı. 5.7 lt'lik, 360 HP gücündeki V8 HEMI motor, 530 Nm'lik müthiş torku ile, yaklaşık üç ton ağırlığındaki bu araç için sadece yeterli bir performans değil, keyifli bir sürüş de sağlıyor. Manuel modu da olan 6 kademeli otomatik şanzımanın, motorun gücünü dört tekerleğe aktarması başarılı. Sürekli 4 tekerlekten çekişli olan aracı, ağır zemin ve çekme koşullarında bir düğmeye dokunarak "low" moduna almak mümkün. Bu gücün tüketim olarak karşılığı 17.0/100 km ortalamasında. Kullandığım Citadel adlı en üst versiyonda Durango, aklınıza gelebilecek her türlü lüksü sunuyor. Isıtmalı ve hafızalı deri koltuklar, ısıtmalı deri direksiyon, elektronik klima, navigasyon sistemi, geri görüş kamerası, açılır tavan, video sistemi, otomatik xenon farlar ve silecekler, ışıklı ve sesli kör nokta uyarısı, yol bilgisayarlı, adaptif hız sabitleme sistemi, uzaktan kumandalı motor çalıştırma, alüminyum alaşım jantlar, iç mekandaki kaliteli malzemeler ve işçilik aracı taçlandırıyor. Sürüş kalitesi ilk kilometrelerden itibaren kendini hissettiriyor.